Tikapuut

Tikapuukilpailut

 1. Sleeper
 2. Side Throw
 3. Tower
 4. Rock the Baby
 5. Elevator
 6. Braintwister
 7. Trapeze
 8. Split the Atom
 9. Double or Nothing
 10. Mach 5
 11. Cold Fusion
 12. Poppin Fresh
 13. Gerbil
 14. Plastic Whip
 15. Eli Hop
 16. Boingy Boingy
 17. Gyroscopic Flop
 18. Kwijibo
 19. Hook (Hidemasa Hook)
 20. Suicide Catch
 21. Iron Whip
 22. Kamikaze
 23. Spirit Bomb
 24. Throwhand Grind
 25. Black Hop

 

Tikapuukilpailun säännöt:

Tikapuukilpailussa tikapuut alkavat helpoimmalla askelmalla ja jokainen vaihe on edellistä vaikeampi. Tikapuukilpailu on suunnattu pääasiassa vähemmän pelanneille jojopelaajille. Mikäli kilpailija osallistuu 1A tai X sarjaan ei voi ottaa osaa tikapuukilpailuihin.

Tikapuukilpailuissa kilpailijalla on vain yksi yritys suorittaa kyseinen askelma. Kilpailuissa sallitaan yksi epäonnistunut temppu. Mikäli kilpailija epäonnistuu kahdessa, hänen kilpailunsa päättyy tähän.

Mikäli kilpailu päättyy tasatulokseen ratkaisee missä vaiheessa kilpailija teki ensimmäisen virheen. Mitä myöhemmin sitä parempi.

Onnistuakseen kilpailusuorituksessa, täytyy jojon palata tempun jälkeen kilpailijan käteen. Epäonnistunut ‘bindi’ lasketaan virheeksi. Jojo pitää saada kiinni sillä kädellä millä se alunperin heitettiin. Vartaloa vasten kiinniotettu jojo lasketaan virheeksi, kuten myös jos ‘bind’ narua jää jojosta näkyville yli 10cm. Myös kaikki hutit naruista lasketan virheiksi.

Suoritus alkaa suorituspisteessä, joka on merkitty lattiaan teippauksin. Kilpailijan jalkojen on oltava maassa, ellei suoritettava liike vaadi niiden liikuttamista. Mikäli kilpailijan jalat menevät ulos suorituspisteestä lasketaan suoritus epäonnistuneeksi.

Jokainen suorituspisteessä tehty heitto lasketaan suoritukseksi. Suorituspisteen ulkopuolella kilpailija saa ainoastaan heittää jojon alas ja korjata lankaa. Tikapuulistassa olevan tempun tekeminen suorituspisteen ulkopuolella lasketaan virheeksi.

Kilpailija saa korjata jojolangan sekä säätää jojoa. Kilpailija saa myös vaihtaa katkenneen tai solmiutuneen langan. Jojoa ei saa avata kilpailun aikana.

Kilpailija saa käyttää mitä jojoa tahansa. Kilpailun aikana kilpailijalle sallitaan yksi jojon vaihto. Tuomarin päätöksellä kilpailija saa vaihtaa jojon uudelleen mikäli hänen käyttämänsä jojo hajoaa kesken kilpailun.

Kilpailussa odotetaan urheilijamaista käytöstä. Toisten kilpailijoiden häiritseminen kesken heidän suorituksensa johtaa hylkäämiseen.

Tuomarien päätökset ovat lopullisia.

Vastalauseen saa esittää tuomaristolle 100 € maksua vastaan. Mikäli vastalause on aiheellinen tämä maksu palautetaan.