SM-2013 Tulokset

Diabolon ja jojon SM-kilpailuissa taso kovenee vuosi vuodelta

Nyt viidettä kertaa järjestetyt Diabolojongleerauksen ja jojopelaamisen SM-kilpailut pidettiin kolmatta kertaa osana Popkatu-festivaaleja. Kilpailut pidettiin Joensuun torin torilavalla 9.-11.7.2013. Diabolon ja jojon SM-kilpailujen lisäksi Popkadulla järjestettiin myös Kendaman avoimet kilpailut.

Popkatu on koko perheen pääsymaksuton karnevaalihenkinen festivaali, joka järjestetään Joensuun keskustassa Ilosaarirockia edeltävällä viikolla. Tämän vuoden Popkatu on järjestyksessään 13:sta ja Diabolon ja jojon SM-kilpailut vievät Popkadun ohjelmaa toivotusti kohti sirkusta.

Tänä vuonna diabolojongleeraukseen osallistui seitsemän kilpailijaa, jojopelaamiseen 9 ja kendaman avoimiin kilpailuihin 11. Osa pelaajista osallistui useaan lajiin. Kilpailujen tuomaristoon kuului Stephen Langley (Iso-Britannia), Spencer Berry (Yhdysvallat), Lars Rivinius (Saksa), Jesse Gehlen (Kanada/Suomi) ja Tommi Ollikainen.

Kilpailujen loppunäytös ja palkintojen jako järjestettiin torilavalla 11.7.2013 kello 13. Vuoden 2013 kilpailujen tulokset ovat seuraavat:

Diabolojongleerauksen SM-kilpailut:
Kokonaiskilpailun voittajat
1# Arvi Yrjölä
2# Joona Muistola
3# Aaro Kontio

Tarkemmat tulokset lajeittain löytyvät oheisesta tulostaulusta.

Scoresheet 2013

Jojopelaamisen SM-kilpailut:
1A Freestyle
1st – Viljami Erkkilä
2nd – Saska Särkilahti
3rd – Marko Akkanen
4th – Veli-Pekko
5th – Samuli Männistö

3A Freestyle
1st – Saska Särkilahti
2nd – Viljami Erkkilä
3rd – Marko Akkanen
4rd Samuli Männistö

Fixed axle
1. Spencer Berry
2. Marko Akkanen
2. Aaro Kontio

Ladder

1. Veli-Pekko Häkli
2. Saska Särkilahti
3. Viljami Erkkilä
4. Marko Akkanen

Finnish Kendama Open:

1. Spencer Berry
2. Aaro Kontio
3. Marko Akkanen

Koska Spencer Berry voitti on nyt Aaro Kontio Kendaman suomenmestari.

Kaikki kilpailut täyttivät järjestäjien odotukset ollen monipuolisia ja korkeatasoisia. Stephen Langley, joka on tuomaroinut diabolon ja jojon SM-kilpailuja kolmena vuonna, sanoi tason nousevan joka vuosi. Hän myös kehui Joensuun toria mukavaksi paikaksi järjestää tällaisia kilpailuja.

Sekä Stephen Langley että kilpailukoordinaattori Samuli Männistö totesivat, että Joensuussa pidettävät kilpailut ovat ainutlaatuisia Euroopassa: esimerkiksi vastaavia diabolo-kilpailuja ei Euroopassa ole. ”Kilpailut järjestetään myös ensi vuonna samassa paikassa samaan aikaan. Pyrimme laajentamaan kilpailua EU:n tasolla kansainvälisten tuomareiden kautta”, Samuli Männistö kertoi.

Samuli Männistö oli tyytyväinen kilpailujen tasoon ja niiden keräämiin yleisömääriin. Männistön mukaan osallistujia olisi voinut olla enemmänkin: ”Hyviä pelaajia olisi enemmän, kuin täällä oli kilpailemassa”. Osallistujien ikä vaihteli 13-36 – ikävuoden välillä ja vaikka sää vaikutti tuloksiin, tehtiin diabolossa kaksi uutta Suomen ennätystä Arvi Yrjölän toimesta. Eniten minigenocidejä minuutissa 87kpl ja kahdeksan kiinniottoa neljän diabolon jongleerausta.

Kuvia: http://popkatu.fi/2013/07/10/kuvagalleria-avattu/
Videoita: http://bambuser.com/channel/taikurimarko

Your Comment